Artikel afbeelding

Schilderijen en beelden in galerie Het Koetshuis

Met ingang van zondag 18 januari heeft galerie Het Koetshuis bij het Wagenings museum De Casteelse Poort een expositie van Twan de Vos en Pieter Vermeulen. Het is een bijzonder expressieve expositie geworden, want beide kunstenaars bestrijken een breed palet van kleuren, vormen en technieken. De Vos en Vermeulen werken beiden in het kunstenaarscentrum de Bovenste Polder, een voormalige steenfabriek in Wageningen. De expositie blijft staan t/m 22 februari 2015.

Twan de Vos maakt kleurrijke, uitdrukkingsvolle figuratieve kunst: vrolijke mensfiguren in tal van dagelijkse en niet-dagelijkse situaties. Zijn werk is geëvolueerd van een grafische verbeelding van de werkelijkheid tot meer uitgediepte, compositorisch mooie, kleurrijke verhalen. Na linosnedes, zeefdrukken, schilderijen op doek of op gebruiksvoorwerpen – vazen, schalen, badkamertegels, zelfs toiletpotten – zien we de laatste tijd steeds meer sculpturen van papier-maché, polyester en brons in zijn werk opduiken.

Pieter Vermeulen verwerkt in zijn schilderijen en zeefdrukken, net als in zijn ruimtelijk werk, zowel abstracte begrippen – verlangen, verwarring, liefde – als figuratieve elementen; vaak lopen deze door elkaar. Met veel kleur en een rijke variatie aan vormen maakt hij zijn verhaal zichtbaar. Vermeulen laat de onzienlijke thema´s naadloos overlopen in herkenbare elementen en andersom. Zijn inspiratie vindt hij bij het Bennekomse bos waar hij woont, net zo goed als in de Spaanse en Franse natuur die hij tussendoor graag opzoekt.

Werk van Twan de Vos en Pieter Vermeulen is tegelijkertijd ook te zien in een expositie in het aanpalende museum zelf. Ter gelegenheid van het verschijnen van de Kunstagenda 2015 toont het museum de kunstwerken die hierin zijn afgebeeld. Aan die agenda hebben De Vos en Vermeulen meegewerkt.

Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a

De openingstijden van het Museum zijn:

van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 17.00 uur.

van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 16.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 16.00 uur.

Op January 22, 2015