Vrolijk Limburg bij Vreemde Streken

Tot eind november exposeert Dianne Lugard haar schilderijen bij eetcafé Vreemde Streken. Haar werken stralen warmte, positiviteit en vrolijkheid uit. De Wageningse kunstenares komt van oorsprong uit Limburg en laat zich graag inspireren door het Bourgondische en de vrolijkheid uit Limburg.

Dianne begint voor het schilderen met het verzamelen van teksten uit de krant: deze plakt zij op het doek, maar niet strak en daardoor ontstaat er reliëf. Dan gaat ze met verf aan de slag: “wat me niet bevalt, wat negatief is, verf ik onder. Alleen wat positief is, waar ik blij van wordt blijft zichtbaar. Ik ben daar mee begonnen toen de crisis begon, we kunnen wel wat warmte gebruiken in deze tijd.” Door deze speciale techniek ontstaan bijzondere werken: door de kleuren heen zijn vaag inspirerende teksten zichtbaar. Of Dianne begint met kranten, hangt van haar stemming af en van wat ze leest. Ze gebruikt ook andere technieken en geeft workshops. Haar schilderijen dragen namen als: -Zet ‘m op-, -Aan de Geul bij opa en oma-,- Nieuw begin- en -Streel me (vaak)-.

Vreemde Streken biedt gelegenheid aan kunstenaars uit de omgeving om hun werk te exposeren. Hiervoor is samenwerking gezocht met Marlou Kursten Kunstbemiddeling. Vreemde Streken is een eetcafé en kadowinkel aan de 1e Kloostersteeg 3 (aan het Conventplein) in Wageningen en is gespecialiseerd in biologische, streek- en fairtrade producten. Geopend van woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur.

Op September 5, 2011