Nieuwe expositie in Koetshuis van Casteelse Poort Wageningen

Drie kunstenaars exposeren in het Koetshuis van het Wagenings museum De Casteelse Poort – Lucia van Amsterdam met schilderijen, Nienke Faber met beelden en Sonja Reedijk met sieraden. De expositie wordt op zondag 7 oktober om 16.00 uur geopend. Ze blijft staan t/m 18 november 2012.

Lucia van Amsterdam is in Duitsland geboren en woont en werkt sinds 25 jaar in Valburg. In haar werk zet Lucia persoonlijke en emotionele impressies om in kleur. Landschappen, bomen en huizen verliezen hun betekenis, worden zelfstandige vormen en versmelten met hun omgeving tot een expressieve kleurenpracht. Het oorspronkelijke concept verandert tot een compositie, die ook de toeschouwer een eigen interpretatiemogelijkheid biedt. Het meest opvallende aan haar werk is de sfeer die er van uit gaat: warm, vrolijk, zonnig en energiek.

Natuurlijke groeivormen zijn een geliefd thema van Nienke Faber (Valburg). Grote objecten met grove en gladde delen, die doen denken aan schelpen of fossielen. Op zoek naar de oorsprong, de oervorm. Maar ook op zoek naar spanning tussen binnen en buiten, tussen glad en ruw.
Nienke houdt van de sfeer van archeologische vondsten, waar begrippen van oud en nieuw met elkaar verbonden lijken. Met de verweerde uitstraling van de textuur wil zij zowel schoonheid als vergankelijkheid uitdrukken. Met haar vaasvormen en abstracte objecten zoekt zij altijd naar oervormen die archeologische sferen oproepen.

De derde exposant is Sonja Reedijk (Bunde). In haar grafische werk gaat haar voorkeur gaat uit naar abstractie, maar soms is de figuratieve impressie nog aanwezig. Graag werkt ze met structuur en sprekende kleuren. Grafiek en collage zijn daarom een grote plaats in haar werk gaan innemen.

In haar sieraden zijn grafische technieken terug te zien. De papierkralen zijn gemaakt van o.a. handgeschept papier, papier wordt bewerkt met acrylinkt of een zeefdruk. Vervolgens zorgvuldig in verschillende maten en vormen gesneden en opgerold. En daarna eventueel nog verder bewerkt met acrylverf. Ieder sieraad is een uniek exemplaar en wordt zorgvuldig afgewerkt met vernis om ze duurzaam te maken zodat ze jarenlang gedragen en bewonderd kunnen worden.

Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a

De openingstijden van het Museum zijn:

van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 17.00 uur.

van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 16.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 16.00 uur.

Op October 3, 2012