Nieuwe expositie in Koetshuis van Casteelse Poort Wageningen

Twee kunstenaars exposeren in het Koetshuis van het Wagenings Museum De Casteelse Poort – Ingo Leth met schilderijen en Petra de Vree met beelden. De expositie wordt geopend op zondag 20 januari om 16.00 uur. Ze blijft staan t/m 24 februari 2013.

Het werk van kunstenaar Ingo Leth uit Emmen is doordrenkt van beelden en symbolen uit de Japanse cultuur. Hij is gefascineerd door de mythische verhalen over geisha's, over gelukbrengende koikarpers of over het vouwen van duizend papieren kraanvogels.

Ingo werkt in verschillende disciplines, maar vooral toch met acryl verf, die hij vaak combineert met natuurlijke materialen zoals papier en zand. Zijn werk barst als het ware van energie en kleur. De spontane overvloed daarvan communiceert onmiddellijk met de toeschouwer. Dit ondanks het feit dat de kunstenaar meer en meer neigt naar abstractie en symboliek.

De tweede exposant is Petra de Vree uit Wageningen. Zij wordt in haar werk gedreven door de wil om een universele kracht van vrouwen, waar ook ter wereld, met veel creativiteit, schoonheid en kleur tot uitdrukking te brengen. Ieder beeld opnieuw weet zij een eigen persoonlijkheid te geven, trots en statig, met een uitstraling waar je niet zomaar omheen kunt. Door haar leven in landen op vier verschillende continenten heeft Petra de Vree een geheel eigen en zeer herkenbare stijl ontwikkeld. Zij heeft niet alleen in letterlijke zin steeds haar grenzen verlegd, maar ook in artistieke zin door haar materiaal klei steeds weer anders te benaderen.Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a

De openingstijden van het Museum zijn:

van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 17.00 uur.

van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 16.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 16.00 uur.

Op January 12, 2013