Verkoopexpositie Binnenkijken in oud-Hollandse Interieurs

Tijdens de maanden maart tot en met half mei vindt u in de Galerie meer dan vijftig schilderijen van de hand van bekende en minder bekende meesters uit de 19e en 20ste eeuw. Veel van de werken laten oudhollandse interieurs zien en zijn gedeeltelijk afkomstig uit particuliere collecties.

Verkoopexpositie

"Binnenkijken in oud-Hollandse interieurs"

Bij Galerie Wijdemeren in Breukeleveen hebben de sfeervolle wintertaferelen plaatsgemaakt voor een bijzondere kunstcollectie “Interieurstukken”. Tijdens de maanden maart tot en met half mei vindt u in de Galerie meer dan vijftig schilderijen van de hand van bekende en minder bekende meesters uit de 19e en 20ste eeuw. Veel van de werken laten oudhollandse interieurs zien en zijn gedeeltelijk afkomstig uit particuliere collecties.

Een fraai stuk is te zien van de kunstschilder Han van Meegeren (1889 - 1947). Het betreft een werk dat hij maakte, voordat hij bij het grote publiek bekend werd als meestervervalser van werken van o.a. Vermeer. Men gaat daarbij echter vaak voorbij aan het feit dat hij een bijzonder talentvol kunstenaar was. Hij tekende, aquarelleerde en schilderde veelal prachtige impressionistische genretaferelen.

Een aantal 19de eeuwse interieurvoorstellingen waren aanvankelijk sterk geïnspireerd door de Gouden Eeuw. Een mooi voorbeeld hiervan is “Dame met boeket” van Moritz Calish.

Een ander opvallend werk op deze expositie is de aquarel “Theeleut” van Jacob Taanman: een sfeervol en intiem huistafereeltje. Dit alles samen maakt deze verzameling tot een waardevolle en aantrekkelijke collectie. Een tentoonstelling, die u niet mag missen!

Galerie Wijdemeren is gevestigd aan de Herenweg 73 in Breukeleveen.
Openingstijden: vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur en tevens volgens afspraak. Tel. 06-41277246. Meer informatie vindt u op de website: www.galeriewijdemeren.nl

Op February 27, 2013