Rijk gevarieerde expositie in Koetshuis van Casteelse Poort Wageningen

Gedurende de maand maart zorgen twee beeldend kunstenaars voor een rijk gevarieerde expositie in de Koetshuisgalerie van het Wageningse museum De Casteelse Poort. Er zullen schilderijen, grafiek, beelden en sieraden te zien (en te koop) zijn. De opening is op 3 maart om 16.00 uur, de slotdag is 1 april.

Voor de beeldende kunst tekent de kunstenaar Pieter Vermeulen. Hij werkt nu eens abstract, dan weer figuratief. Die ambivalentie wil hij op zijn eigen manier doorleven. Begrippen als liefde, verlangen en verwarring probeert hij in een veelheid van kleuren, vormen en technieken te vangen. In zijn schilderwerk lopen die onzienlijke thema´s naadloos over in herkenbare elementen uit zijn omgeving – hij woont aan de rand van het Bennekomse bos en zoekt graag ook in de Spaanse natuur zijn inspiratie.

De uitgestalde sieraden zijn van de tweede exposant, Anna Foppes. Zij volgde na de kweekschool voor onderwijzers de opleiding textiele werkvormen in Utrecht en daarna cursussen schilderen en tekenen in Nederland, België en Frankrijk. Sinds 2001 woont ze in het Franse dorp Reilhaguet. Daar leerde zij sieraden maken bij een zilver- en goudsmid in het naburige Cahors. Haar werk voert zij uit in een grote diversiteit van materialen, zoals glas en glasfusen, zoetwaterparels, kristal, rubber en metaal.Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a

De openingstijden van het Museum zijn:

van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11.00 – 17.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 17.00 uur.

van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12.00 – 16.00 uur, en in het weekeinde 13.00 – 16.00 uur.

Op March 3, 2013