Ingeborg Leeftink, Jean Groenendijk en Susanne Bagaya

Schilderwerk, sieraden en beelden – nieuwe expositie in Koetshuis van Casteelse Poort Wageningen Drie kunstenaars – Ingeborg Leeftink met schilderijen, Jean Groenendijk met bronzen beelden en Susanne Bagaya met sieraden – exposeren hun werk in een gevarieerde tentoonstelling in Galerie het Koetshuis van museum De Casteelse Poort in Wageningen. Hun creaties zijn te zien van 23 februari tot en met 21 april.

In de schilderijen van Ingeborg Leeftink (Wageningen) spelen dieren en de natuur een belangrijke rol. Haar kleuren zijn krachtig en helder als de emoties van het dier. Mensen zijn in de voorbije jaren niet vaak in haar werk te vinden geweest. Daar is onlangs een verandering in gekomen. Nog steeds hebben de dieren de overhand. Ingeborg werkt meestal met acrylverf op doek, maar ze wordt vrijer in haar materiaalgebruik.

De collectie van Susanne Bagaya (Herveld) bestaat uit op ambachtelijke wijze vervaardigde sieraden, zoals zilveren ringen en broches van messing en alpaca. Ook maakt ze gebruik van andere materialen dan metalen om haar sieraden te maken, zoals kunststof en heel fijn haakwerk van katoen.
Al met al laat Susanne een heel gevarieerde collectie aan sieraden zien; strak, mooi afgewerkt, maar vooral voorzien van een dosis humor.

De derde exposant Jean Groenendijk (Lexmond) maakt meestal nieuwe beelden in de wintermaanden. In Portugal zoekt hij het nodige marmer en laat hij zich inspireren door de warmte van de Portugezen. Het laatste deel van de winter verblijft Jean in Spanje waar hij het temperament van de Spanjaarden in zijn beelden probeert weer te geven. De zomermaanden gebruikt hij dan om deze beelden bij gebleken geschiktheid in brons te vervaardigen.
Jean Groenendijk laat zich graag door vrouwen en dieren inspireren.

Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a

De openingstijden van het Museum zijn:

van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur, en in het weekeinde 13:00 – 17:00 uur.

van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12:00 – 16:00 uur, en in het weekeinde 13:00 – 16:00 uur.

Op March 24, 2014