Artikel afbeelding

Expositie in Galerie het Koetshuis

Schilderwerk, sieraden en beelden –

nieuwe expositie in Koetshuis van Casteelse Poort Wageningen

Drie kunstenaars – Joke Vingerhoed met schilderijen, Arianne Bon met beelden en Indiva (Astrid Hut) met sieraden – exposeren hun werk in een gevarieerde tentoonstelling in Galerie het Koetshuis van museum De Casteelse Poort in Wageningen. Hun creaties zijn te zien van 5 oktober tot en met 16 november. De Vernissage is op zondag 5 oktober om 16:00 uur.

De schilderijen van Joke Vingerhoed (Blaricum) zijn voornamelijk abstract, kleurrijk en expressief maar refereren tevens aan de werkelijkheid door het gebruik van figuratieve elementen. Ze schildert intuïtief waarbij ze zich laat leiden door de seizoenen, iets wat haar raakt of door haar stemming. Dit resulteert in sfeervolle doeken met veel beweging en een heldere kleurstelling.

Arianne Bon (Renkum) heeft de overtuiging dat kunst er is om de mensen te laten zien in wat voor een prachtige wereld wij leven. In de houtstukken zitten beelden die zich tijdens het bewerken blootgeven. Arianne vindt het een eer om deze werken zo te mogen vormgeven en de warmte van hout te laten spreken. Haar bronzen beelden maakt zij naar model. Zij wil niet alleen de mooie "buitenkant" van de mens laten zien, maar juist de emotie.

De derde exposant Indiva (Astrid Hut uit Heelsum maakt sieraden. Indiva . . . . . Find the diva in you. Een spel tussen vorm en kleur. Haar inspiratie komt vanuit haar hart; zomaar een ingeving. Door reizen naar Azië, mensen om haar heen, vormen in de natuur, een gedicht of zomaar een kleur waar de zon in zit en haar andere passie: dansen. En natuurlijk haar liefde voor het vak.

Museum de Casteelse Poort: Bowlespark 1a

De openingstijden van het Museum zijn:

van april tot en met oktober: dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur, en in het weekeinde 13:00 – 17:00 uur.
van november tot en met maart: dinsdag t/m vrijdag: 12:00 – 16:00 uur, en in het weekeinde 13:00 – 16:00 uur.

Op September 26, 2014