De Kling Kunst en Antiek


Bunderstraat 16 6231 EL Meerssen
043 852 4808 Klik om te bellen

Over De Kling Kunst en Antiek

Het begon met verzamelen.

In de jaren negentig zijn wij, Willie en Raf, gestart met het verzamelen van antieke serviezen. Bij het verzamelen van servies kwamen we ook veel andere mooie antieke en interessante zaken tegen die we ook voor onze verzameling aankochten. In die tijd groeide het idee om een eigen zaak te starten in antiek en om niet onbeslagen ten ijs te komen, zijn we in 1996 alvast begonnen met het volgen van studies om stijlen en tijdperken te kunnen onderscheiden.

Antiek werd Kunst & Antiek.

In de loop der jaren zijn we steeds meer kunst gaan inkopen. Dat had verschillende redenen. Een voor de hand liggende reden is dat inboedels niet alleen uit antiek bestaan maar ook uit kunst. Daarnaast bieden veel verzamelaars hun kunstverzameling aan ons aan. Helaas zijn er steeds minder verzamelaars van antiek. Dat betekent dat er minder aanbod is; veel mooie stukken zijn al verdwenen naar het buitenland maar het betekent ook dat er steeds minder vraag is naar antiek.

Op dit moment hebben we al meer dan twintig jaar een antiek en kunsthandel. Bezig zijn met antiek en kunst is enorm boeiend en geeft veel plezier, we leren elke dag weer nieuwe dingen bij.

Taxeren of inkopen.

Wij handelen in kunst en antiek. Dat betekent dat wij niet voor anderen taxeren. Ook nemen wij geen antiek en kunst in consignatie. Bij inkoop wordt de prijs gebaseerd op recente veilingprijzen (als deze voorhanden zijn), de kwaliteit en een inschatting van de grootte van de markt voor het ingekochte stuk (zie ook de pagina “Inkoop kunst”). Men hoopt bij inkoop altijd dat de potentiële koper zich snel aanmeldt maar de ervaring leert dat het overgrote deel van de ingekochte stukken jaren op deze koper wachten. Onze functie als handelaar is dan ook het overbruggen van risico, ruimte en tijd. Wilt u stukken aan ons verkopen, bel dan voor het maken van een afspraak. U kunt ook een mail sturen; hoe meer informatie u daarbij voegt, foto’s en beschrijvingen, des te beter kunnen wij inschatten of wij het stuk willen aankopen.

De Kling Kunst en Antiek in het kort

Soorten kunst

Bedrijfskunst
Beelden
Interieur
Landschappen
Portretten
Schilderijen
Stillevens

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

De Kling Kunst en Antiek


Bunderstraat 16 6231 EL Meerssen
043 852 4808 Klik om te bellen