De Kling Kunst en Antiek


Bunderstraat 16 6231 EL Schimmert
045-2059500 Klik om te bellen

Over De Kling Kunst en Antiek

Het begon met een antiek servies.

In de jaren negentig zijn wij, Willie en Raf, gestart met het verzamelen van antieke serviezen. Bij het verzamelen van servies kwamen we ook veel andere mooie antieke en interessante zaken tegen die we ook voor onze verzameling aankochten. In die tijd groeide het idee om een eigen zaak te starten in antiek en om niet onbeslagen ten ijs te komen, zijn we in 1996 alvast begonnen met het volgen van studies om stijlen en tijdperken te kunnen onderscheiden.

De supermarkt werd antiekzaak.

In 2000 kwam de supermarkt om de hoek waar we woonden, leeg te staan. We hebben het pand gekocht en daarin onze eerste antiekzaak geopend; De Plataan in Heerlen. 
Ondanks dat we beiden een vierjarige opleiding tot antiekhandelaar met succes hebben afgesloten, waren de beginjaren niet gemakkelijk; antiek moet je in je handen hebben gehad en je moet veel antieke stukken hebben gezien. In die beginjaren hebben we dan ook veel stukken gekocht die nagemaakt of gewoonweg geen antiek waren. 
Met vallen en opstaan, risico’s nemen en vaak je neus stoten, hebben we onze kennis over antiek in de loop der jaren tot een behoorlijk peil weten op te krikken. Ook nu nog lezen we voortdurend boeken over antiek en bezoeken we musea.

Antiek werd Kunst & Antiek …

Met de verhuizing naar onze huidige locatie zijn we nadrukkelijk meer kunst gaan verzamelen voor onze collectie. Op dit moment hebben we al twintig jaar een antiek en kunstwinkel. Bezig zijn met antiek en kunst is enorm boeiend en geeft nog steeds erg veel plezier, daarnaast leren we elke dag weer nieuwe dingen bij. Het overgrote deel van de stukken die in onze zaak staan zijn in een categorie ingedeeld en voorzien van een beschrijving; deze informatie vindt u op de website. In onze winkel vindt u van deze stukken een kaart met prijs, herkomst en andere relevante informatie.

 De Kling, …omdat schoonheid de mooiste plek verdient.

Wij zijn enorm gedreven in het uitvoeren van onze missie: het verzamelen van mooie dingen en ervoor zorgen dat ze op mooie plekken terechtkomen. De schoonheid van kunst en antiek verdient de mooiste plek. Wij zijn erg blij dat u op onze website terecht bent gekomen, u bent natuurlijk ook van harte welkom in onze galerie in Schimmert in het hart van Zuid-Limburg. Wellicht is het een suggestie dat u een bezoek aan ons combineert met een dagtochtje of een weekend Zuid Limburg.

Wij verheugen ons al op onze kennismaking.

De Kling Kunst en Antiek in het kort

Soorten kunst

Bedrijfskunst
Beelden
Interieur
Landschappen
Portretten
Schilderijen
Stillevens

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Onze locatie

De Kling Kunst en Antiek


Bunderstraat 16 6231 EL Schimmert
045-2059500 Klik om te bellen