Kunsthandel Rob Kattenburg B.V.


Oosterzijweg 124 1851 PS Heiloo
072 589 5051 Klik om te bellen

Dutch Old Master Marine Paintings
Drawings & Prints

Over Kunsthandel Rob Kattenburg B.V.

ROB KATTENBURG: 50 JAAR EXPERT EN KUNSTHANDELAAR, GESPECIALISEERD IN MARITIEME KUNST

Al vijftig jaar legt ons bedrijf zich toe op de handel in oude maritieme meesterkunst met een uitgelezen selectie schilderijen, tekeningen en prenten van zeventiende-, achttiende- en negentiende-eeuwse meesters tot en met het impressionisme. Het specialisme omvat voornamelijk Nederlandse en Vlaamse schilderijen, tekeningen en prenten uit de 17e, 18e en 19e eeuw met als onderwerp scheepvaart en cartografie. Galerie Rob Kattenburg wordt benaderd door particuliere verzamelaars en musea als het gaat om de aankoop van maritieme kunst. Door de uitgebreide kennis en belangstelling voor onze maritieme geschiedenis is Rob Kattenburg al tientallen jaren een vraagbaak voor museumconservatoren, grote verzamelaars en verzamelaars en neemt hij een unieke plaats in binnen de internationale kunsthandel.

Vanaf 1978 deed Rob Kattenburg mee aan de legendarische Kunst- en Antiekbeurs Delft, erna volgde de TEFAF in Maastricht en de nationale Kunst en Antiekbeurs PAN in Amsterdam.

DE COLLECTIE

De steeds wisselende collectie omvat schilderijen, tekeningen en prenten van grote meesters als Willem van de Velde en Ludolf Backhuysen naast vaak verrassend mooi werk van maritieme kunstenaars die in de schaduw van beroemdheden werkten en toch een eigen stijl ontwikkelden. Deze kleinere meesters kunnen in kwaliteit en maritiem-historisch belang de grote namen benaderen. Het interessante van deze laatste groep is dat ze vaak uiterst redelijk geprijsd zijn. Ook maritieme prenten maken standaard deel uit van onze collectie, naast een bescheiden selectie scheepsantiek en cartografie.

HOLLANDSE MARINES

Onderwerpen als zeegezichten, strandgezichten, scheepsportretten, riviergezichten, zeegevechten, historische of topografische zeegezichten, portretten van belangrijke admiralen

DE GESCHIEDENIS VAN KUNSTHANDEL ROB KATTENBURG BV

VAN GEPASSIONEERDE HOBBY TOT SERIEUS WERK

Als schooljongen toonde Rob Kattenburg al een grote belangstelling voor de roemrijke maritieme geschiedenis van Nederland. Met zijn zakgeld kocht hij prenten en deed hij af en toe verbazingwekkende vondsten. Zijn fascinatie ging vooral uit naar het maritieme verleden van Nederland. Hij struinde musea af en las elk boek dat hij te pakken kon krijgen over de Verenigde Oost-Indische Compagnie en de grote ontdekkingsreizen, en hij leerde alles over de schepen uit de glorieuze zeetijd. Zoals te verwachten was, raakte hij gefascineerd door de schilderijen uit de Gouden Eeuw waarop deze schepen zijn afgebeeld, en het was bijna onvermijdelijk dat hij van zijn hobby zijn beroep zou maken. Hij begon met prenten en kaarten en voegde daar later schilderijen en tekeningen aan toe. Galerie Rob Kattenburg is een van de weinige internationale kunsthandelaren met maritieme kunst als specialisme. Sinds enkele jaren werkt Rob Kattenburg samen met Saskia, zijn dochter, die een getalenteerd schrijfster en kunsthistorica is.

DIENSTEN

Inkoop / verkoop Betreft alleen kunstwerken uit de 17e, 18e en 19de eeuw (niet na 1900). Ook worden schilderijen in consignatie genomen.

Taxatie en Restauratieadvies

Kunsthistorisch onderzoek Rob Kattenburg beschikt over een eigen documentatiecentrum

Publicaties Regelmatig publiceerd kunsthandel Rob Kattenburg fraai geïllustreerde brochures en catalogi die uiteraard betrekking hebben op de scheepvaart.

Dutch Old Master Marine Paintings, Drawings & Prints

Kunsthandel Rob Kattenburg B.V. in het kort

Soorten kunst

Maritieme oude kunst
Prenten, tekeningen, grafiek
Schilderijen

Taxaties

Ja

Onze locatie

Logo Kunsthandel Rob Kattenburg B.V.

Kunsthandel Rob Kattenburg B.V.

Kunsthandel Rob Kattenburg B.V.


Oosterzijweg 124 1851 PS Heiloo
072 589 5051 Klik om te bellen